Recent Topics

Corrupt UTF8 tags

Started by on Sep 27, 2016 – Contents updated: Sep 29, 2016

Sep 27, 2016 07:22    

See attached.
áreas dinámicos becomes _reas din_micos and sujeto más cercano becomes sujeto m_as cercano.
Obviously, any other accented tag become corrupted as well.

Sep 27, 2016 19:15

I think this issue has nothing to do with Ark skin, not even with the current locale you're using in your site, but with some incorrect charset in your b2evolution database. Please see the image attached, I got no errors displaying special characters no tags.

Have you tried a different skin?

Sep 27, 2016 23:45

You so totally right.
The Boostrap skin has the same problem.
Something got corrupted somewhere, but I'm not sure where.
Moreover, when I retype the tag, it comes up correctly after save.
Any suggestions?
Thanks!

Sep 28, 2016 14:03

In system > maintenance > tools , there is a tool to normalize your DB charsest. please run it.

Sep 28, 2016 18:18

Thanks Francois. I had already done that.

I have corrected the problem manually.
The corrupted tags all had un underscore for points and accented characters which, after correction, now appear properly. Probably some strange conversion or upgrade issue rather than a DB problem...

I must say, the "tags" page is very useful for cleaning up and consolidating tags, although it would be nice if it did not jump back to page 1 after every save.
Thanks again for your attention.

Sep 29, 2016 03:10

Ok, feature request about paging duly noted.


Form is loading...

multiblog – This forum is powered by b2evolution CMS, a complete engine for your website.