Recent Topics

"Upgrade" to version 6.9.7 gripe list...

Started by on Apr 08, 2018 – Contents updated: Jun 04, 2018

Apr 08, 2018 21:33    

I have been writing a blog using B2 since 2009. For most of that time I was on an early version 5 variant, and resisted upgrading because, despite multiple issues with it, I could make it do what I wanted to. Recently I upgrade to 6.9.7, mostly so that I could run on https. That upgrade went smoothly, but the UI in WYSIWYG mode is making me nuts. In particular:
Images: The old insert image allowed for orientation and borders - neither feature appears now. Why?
Adding links to images: I used to be able to click on an image, and then insert a link (such as a link to a larger image) - that no longer works. Dragging through the image selects it, but then the add link box does not work.
Spellcheck fails - I just get an error saying "Server response wasn't proper JSON" - with no hint as to how to fix it.
Also, when I login from the blog page, it logs me in, but does not give me any access to back office links, like write!
Any insights on how to fix these would be greatly appreciated. I have tried this on both Chrome and Firefox, the latest versions.

Apr 10, 2018 01:22

Can you please post screenshots to better describe your issues? (otherwise there is too much guessing involved)

Apr 10, 2018 01:57

Let's take them one at a time - attached is a screen shot of trying to invoke spellcheck only to get the "Server response wasn't proper JSON". Not sure how better to describe that.

Apr 10, 2018 17:43

This is an example of trying to add a link to a highlighted image. This used to work - now it just hangs.

Apr 11, 2018 01:02

Ok, we'll check these.
Please make a separate topic for any new problem.

Jun 04, 2018 09:46

Hi @jjenal,

Images: The old insert image allowed for orientation and borders - neither feature appears now. Why?

I think the upstream TinyMCE library that b2evolution uses remove some of the advanced features. You can enable the advance image options by adding , image_advtab: true to the custom TinyMCE init in the TinyMCE plugin's settings.

Adding links to images: I used to be able to click on an image, and then insert a link (such as a link to a larger image) - that no longer works. Dragging through the image selects it, but then the add link box does not work.

The TinyMCE library version that comes with b2evolution 6.9.7 has an image selection issue. Upgrading the TinyMCE library should fix the issue.

Spellcheck fails - I just get an error saying "Server response wasn't proper JSON" - with no hint as to how to fix it.

I have tested the spellchecker using b2evolution 6.10.1 and the TinyMCE spellchecker enchant engine which works on my end. What spellchecker engine are you currently using?

Also, when I login from the blog page, it logs me in, but does not give me any access to back office links, like write!

If you login with the proper credentials you should be able to access the back-office in the navigation bar. Could you provide a screenshot after you login?


Form is loading...

Open Source CMS – This forum is powered by b2evolution CMS, a complete engine for your website.