Recent Topics

Skin database error on new install

Started by on Mar 04, 2008 – Contents updated: Mar 04, 2008

Mar 04, 2008 23:44    

My b2evolution Version: Not Entered

Hi all,
I'm getting this error when i try to load any skin from a new install (2.4.0-rc2-2008-01-23). When I click on the "Skin" tab i see:

An unexpected error has occured!

If this error persits, please report it to the administrator.

Go back to home page
Additional information about this error:

MySQL error!

Table 'milest_bvlt1.evo_skins__skin' doesn't exist(Errno=1146)

Your query: Loading Skin(ALL) into cache

SELECT *


FROM evo_skins__skin


ORDER BY skin_name

I reviewed the tables created by the auto installer and did not see an "evo_skins_skin" table. I could create the table but I do not know what fields go in the table or what each field specifically requires. Any help is appreciated!

Thanks!
Miles

Mar 04, 2008 23:53

1. What version of b2 are you using? I'm guessing 2.4!
2. What skins appear in your blogs/skins folder?

Mar 05, 2008 00:02

Hi John,
in the actual 'skins' folder via FTP I see about 10 skins in various folders. Under the "Skin" tab on the Dashboard I only get the error above, no skins are listed.

Mar 05, 2008 00:08

The issue seems to be an "install" one where the database table "evo_skins_skin" hasn't been created.

I suggest you try a new install and see if it fixes it.

Mar 05, 2008 00:18

Is this a known 4.2.0-rc2 problem or just dumb luck? Is there a more stable version to install?

Mar 05, 2008 00:21

4.2.0-rc2 is a terrific build, though not final.

Your issue isn't reported as a bug or a problem, that I know of.

I would stick with it and try a new install.

Did you upgrade from a previous version or is this a new install?

Mar 05, 2008 00:21

Are the skins you're trying to install skins that were made for 2.*?

2.4.0-RC2 is the stablest version in the 2.* generation, but skins for 1.* simply won't work. If you upload them it will appear as if you can install them, but if they actually do install they won't work and (probably) will throw errors.

No this is not a known problem, other than using skins made for 2.*.

Mar 05, 2008 00:28

This is a new install, so whatever skins that it comes with is all I have at this point.

Mar 05, 2008 01:07

I would say download the package again, delete everything from your server, and start over with all new files. Just in case something got fried somewhere along the line.

Mar 05, 2008 05:16

So, doing a full delete of all databases and reinstalling the files worked. Whew! Thanks for your help guys.

Miles


Form is loading...

Secure CMS – This forum is powered by b2evolution CMS, a complete engine for your website.